La meva experiència com au pair ja ha començat, des de finals de
juliol que estic a terres fineses amb una família i amb aquest blog pretenc
donar a conèixer els seus costums, tradicions, anècdotes... vaja tot allò que
em sembli curiós doncs m'encantaria compartir-ho amb tots vosaltres!
Em sembla ideal començar el blog amb aquest cartell de benvinguda, ja que és el
mateix que dissabte passat va donar la benvinguda a familiars, amics i veïns de
la meva família d'acollida a la "nit catalana". Darrera del cartell
s'amagava una tarda en què els convidats van
descobrir on i què era Catalunya coneixent les seves costums, tradicions i plats tradicionals.

La casa per unes hores es va convertir en un museu sobre Catalunya, ja que els convidats es van poder documentar sobre aquest petit-gran futur país. Per exemple, a les parets de la llar de foc s'hi podia trobar informació sobre la situació geogràfica de Catalunya, Barcelona i la Costa Brava; a l'armari de l'entrada aspectes culturals com els traginers, la Patum de Berga, la calçotada, la coca de Sant Joan, el caga tió... Tot això acompanyat evidentment de música en català. No em podia sentir més orgullosa de la meva terra! :)

El menú
(ruokalista) de la festa no podria ser cap altre que: Pa amb tomàquet (amb un
rajolí d'oli d'oliva extra Borges) acompanyat de pernil salat, llonganissa i
fuet de la Carnisseria Marmi, truita de patates i formatge. No es podria
acompanyar de millor manera aquest sopar que amb vi negre de la terra (Savia Viva, Raimat, Perelada ). El toc estrella va ser la crema catalana
casolana, si si vaig cuinar crema catalana per 26 convidats, per tant jo ho tinc per mà! Va agradar tant que fins i tot em van demanar la recepta, si es que allà on va triomfa!
Va ser una gran tarda perquè els convidats van gaudir de la festa i em van fer sentir com a casa.
Moltes gràcies! Kiitos!
My
experience as an au pair has begun, and I arrived in Finland the last week of
July. In this blog, I will publish the culture, traditions and anecdotes, to
show some fantastic places and tell about what it is like to live in Finland.
It seemed
ideal to begin this blog with this picture, since it was also shown at nit
catalana, the party that I organized with my host family last Saturday. We
invited some friends, relatives and neighbours of the host family, and
introduced to them some highlights of Catalonia. The guests discovered where
and what Catalonia is and what are the typical meals, habits, cultural events,
great places etc. in Catalonia.

The house
was temporarily altered to a museum, where the guests could find different
informative texts that were randomly hanged on the walls of the house: first of
all beautiful places in Catalonia, such as La Costa Brava, Barcelona, Muntanyes
de Montserrat and Vall de Núria; and secondly, the culture and traditions such
as Traginers, la calçotada, la Patum de Berga and el Caga tió.

The menu
(ruokalista) of the party was as following: Bread with tomatoes (and olive oil)
accompanied with ham called pernil salat, sausage called llangonissa from
butcher Marmi and manchego cheese. We also had some Catalonian omelette with
potatoes and onion. To
accompany this meal, nothing would have been better that some red wines from
Catalonia (Savia Viva, Raimat, Perelada). However, the best dish was the dessert called crema catalana, the
Catalonian milk pudding. One of the
guests requested me the recipe... so the “crema catalana” where ever it goes,
it wins! And to create more Catalan atmosphere, the guests could listen to
typical Catalan songs.
It was
fantastic, because the guests made me feel very comfortable, and they enjoyed
the nit catalana.
Thank you very much! Kiitos!
No hay comentarios:
Publicar un comentario